Åsen. Köket.

I detta historiska ögonblick börjar jag mitt bloggandde. Kort fakta om vårt fantastiska hus Åsen som jag tänkt att bloggen i första hand ska handla om. 31 September 2010 stod det klart, Åsen var vår. Vi förstod att det var mycket arbete framför oss som skulle ta många år. Vi har kommit en bit på 1½ år men vi har mycketkvar att göra. Åsen ligger i den lilla byn Broddarp som ligger mellan Falköping & Herrljunga & Ulricehamn mitt ute på landet. Som alla säger när de åker till oss "-Vart är vi? Känns som vi bara åker & åker". Vi börjar från början med att lägga upp lite före & efter bilder. Vi tar ett rum i taget & jag tycker vi börjar med köket som är hjärtat av hemmet.

Tanken när vi börjde med köket var att vi skulle fräscha upp det för att sedan gör en total renovering (som säkert inte blir på 10 år :))

Före bilder. Glömde tyvärr fota innan vi började plocka ner luckorna. Hade bråttom som vanligt.


Efter. Här är jag inte riktigt färdig ännu. Det jag gjort är att jag satt upp råspont mellan bänkskivan & skåpen. Målat alla luckor i högblank vit färg, det var MÅNGA luckor vill jag lova. Bytt bänkskiva. Rivit ner tapeterna. Tagit bort plastmatten & blev otroligt glad när jag fick se vilket underbart golv det var under! Dessvärre var det spickat uppifrån på sina ställen så det gick inte att köra med en sån stor slipmaskin utan vi låg på golvet med en handslip, bärda för bräda. På den här bilden han jag prövat att olja golvet men blev inte nöjd över resultatet. Över slasken rev jag bort kaklet & satte även här råspont.Efter. På denna bilden är det klart. Jag har tapetserat med en tapet från Borås tapeters kollektion Bohéme som jag älskar. Sytt gardiner i naturfärgat linne till båda fönstren. Satt dit spottar. Nya lister. Golvet som jag inte vart nöjd med tidigare blandade golvlack & lite vit färg & blev hyfsat nöjd. Det får duga tillsvidare.

Efter. På denna vägg har vi satt igen en dörr som gick till ett sovrum som nu är badrum. På denna vägg har jag satt hel råspont. Har även byggt ut en bänkbit där skynket är.Efter. En sista helhets bild där mitt matbord syns. Det var tidigare i massiv ek, men jag har varit framme med pensel & målat med först en mahogny brun & sedan ett antal lager vit färg. Slipade sedan fram den mörka färgen där det skulle blivit en naturlig slitning. Lackade möbeln efter jag vart nöjd med slipningen.Johanna.

Trackback

Lantliga Åsen

Här på Åsen i Broddarp bor jag, Johanna Blomdahl tillsammans med min fästman Kristoffer Berglund & vår älskade son Hugo. Ni kommer kunna läsa om allt mysigt som pysslas med här på Åsen. Inredning. Renovering. Familjen. Mamma ledighet. Hugo. Den känsla som inspirerar oss under vårt arbete är inslag av lantligt, ljust & mysigt, hoppas ni gillar vad ni ser & om så är fallet skulle en kommentar värma.

RSS 2.0