Miss horses and the riding.

Igår var det en riktigt städar dag, gjorde även 3 tjälknölar av älg & nöt långt in på natten till Offes kalas. Igår eftermiddag ringde min kära vän Rebecka Tell & behövde sällskap till sämsholms fältrittbana. Det kliade minst sagt i fingrarna när hon red på sina två lovande unghästar. Kom på att det är typ 5 år sedan jag red på denna banan :/

Tog några bilder, men kvaliteten var inte den bästa.

Tänkte uppdatera lite senare om Kristoffers födelsedag. 

 
 


Johanna.

 

Provence is a colorful paint.

OMG färg på Åsen.... Haha! Tänkte faktiskt jag skulle våga mig på lite färg i mitt annars så vita hem. Tänkte det vore kul med lite färg inuti skåpet, ni får fler bilder när skänken är färdig. Vet för övrigt inte hur jag ska göra med bänkskivan. Ska den vara vit? Grå? Eller trä?

Idag har varit en väldigt trevlig dag! Började med att mamma & Elin kom hit, sedan åkte Elin med mig & Hugo till Anna Hård & hennes underbara lilla Nova. Sissela & det goa charmtrollet Stina & Sandra F & hennes söta Alicia kom också på fika. Väldigt trevligt med lite mamma prat :) Sedan åkte jag & Elin till Fkp för att inhandla mat, sprit & presenter till Kristoffers 25 års kalas på Lördag. När vi var hemma igen satte sig jag & Elin med varsin pensel i handen & målade. Kristoffer fick ta busungen Hugo <3 Mina fina killar!

Johanna.

 

Möbel renovering.

Här på åsen har jag nog varit framme med penseln på varenda möbel. Tycker det är otroligt roligt att renovera & fräscha upp möbler. Att vara nöjd med möblerna gör att jag blir inspirerad att inreda som jag tänkt. Innan jag börjar med att ändra på möbel så har jag en bild framför mig hur den ska se ut & en plan på hur jag ska göra. Tidigare med vanliga vattenbaserade & oljebaserade färger har jag aldrig kännt mig helt hundra nöjd. Men nu när jag har Annie Sloans Chalk Paint & hennes Clear wax & Dark wax känns det som jag kan uppnå precis det jag tänkt mig om inte bättre :D Love, Love, Love.... Tänkte visa lite bilder på de två senaste verken jag har ordnat till.
Det första är ett mini litet bord som vi tidigare haft som köksbord när vi bodde i "lilla huset på fageråsen" :). Det stod kvar i huset efter att Ingrid (Ninni) flyttat därifrån & jag målade det vitt. Men nu kände jag det var dax att plocka fram det ur skrymslet & frächa till det. Kanske inte syns vidrare större skillnad på kort men annars får ni komma hit & titta :)
Före:


Efter:
Jag målade bordet vitt med Annie Sloans chalk paint white linnen, har redan gjort det på bilder ovan men det var vitt tidigare också. Sedan slipade jag så trät under kom fram där det skulle blivit en naturlig slitning. Därefter använder jag Annie Sloan chalk paint paris grey & använder mig av dry brushing technique som gör att bordet ser ännu äldre & "slitet" ut. Därefter vaxade jag bordet med Annie Sloans chalk paint clear wax.
Det andra är ett hörnskåp som jag köpte på tradera för hundra spänn tror jag för länge sedan. Åkte väldigt långt för att hämta det. Så långt att jag inte ens kan med att säga vart :P Här kommer iaf lite bilder på hörnskåpet.

Före:Efter:

Det här skåpet har jag först målat i Annie Sloans chalk paint white linnen några ggr & Annie Sloans chalk paint paris grey några ggr. Sedan vaxade jag det med Annie Sloans chalk paint clear wax & direkt efter så har jag användt mig av Annie Sloans chalk paint dark wax på vissa ställen för att få den lite "smutsiga" looken. Känner mig SÅÅÅ nöjd! När jag höll på tyckte inte Kristoffer det såg alls bra ut men när jag var färdig erkände han som vanligt att det blev skit bra :D


Love Johanna.

Venedig 18-21 maj.

Då var vi hemma igen. Från vår underbara resa till Venedig Italien med familjen Berglund. Vi bokade resan för att överraska Annica som fyllde 50 i november -11 & den blev minst sagt lyckad. Innan vi åkte var både jag & Offe nervösa för hur allt skulle gå med lille Hugo, men det var helt i onödan. Allt gick helt galet bra. Inget gnäll utan han hängde bara på hela resan. Älskade lille hugo <3. Vi bodde på ett 4 stjärnigt hotel i Maestre som heter Novotel & därifrån reste vi in till Venedig. Första dagen kom vi fram ganska sent så vi gick ut för att äta när vi packat upp & gjort oss fina. Dagen därefter skulle vi bege oss in till Venedig men först skulle vi ta ut pengar. Haha, det tog oss säkert ett par timmar innan vi fattade vart man tog ut pengar. Man tar nämligen inte ut pengar på gatan som här hemma i Sverige utan går in i ett "rum". Sedan köpte vi bussbiljetter för hela helgen & åkte ut till Venedig. Det var så sjukt vackert så man tappa andan när vi kom in i staden & där gick vi runt & strosade hela dagen. Åt gott & åkte sedan tillbaka till hotellet sent på kvällen. Dagen därpå åkte vi ut till Venedig & sedan med båttaxi till två olika öar. Den första hette Murano & var en ön som var känd för sin glastillverkning. De hade glasfigurer i varje butik. Sedan åkte vi till Lido en stor & sjukt vacker ö. På kvällen åkte vi tillbaka till hotellet & bytte om för att sedan gå ut & äta igen. Dagen efter gick vi upp tidigt för att hinna med planet hem. Tack alla för trevligt sällskap!
Johanna.

Trapphus.

Ja men då kände jag att det var dax att uppdatera lite. Vad vi har gjort sedan senast jag uppdaterade är att vi har renoverat färdigt trapphuset. Tidigare hade jag & min syster Elin tapetserat fondväggen i trapphuset med samma som jag har i sovrummet (som ni kommer få se bilder på senare). Men jag kände inte att det blev som jag ville. Så vi ändrade :) Denna trappa. Suck. Först körde jag med värmepistol för att försöka få bort all lack och efter det slipade jag den. Tog x antal timmar. Sedan grundade jag och målade den med en golvfärg där jag blandat i halkskydd. Fick måla den 3 ggr men ändå så fnasa sig färgen och den sprack. Den fäste helt enkelt inte på lackresterna som fanns kvar. Så jag lämnade trappan i några månader. Hehe kanske nästan ett halvår :P Men sedan var jag inne i affären Storegården i Alboga & där fann jag räddningen. Färgen jag köpte heter Annie Sloan Chalk paint & nyansen jag använt heter paris grey. Det blev bra direkt. Kunde måla allt på en dag då färgen torkade på en kvart. Måla ett par ggr & lacka sedan. Yeeey. Det blev super snyggt & matt. Byrån ni ser på övervåningen har jag målat i samma färg som trappan & är även sååå nöjd med den. Ett annat stort projekt var när vi fixade alla golven på övervåningen. De är slipade, lutade och skurade med vitsåpa. Tapeten vi tillslut valde kommer från Midbec & heter elements.

Bilder då så klart. Vi börjar med förebilderna:

Efter:


Love Johanna.

Badrum.

Jag har äntligen hämtat hem hönorna & är så nöjd med dom och allt som hör till. Kommer ladda upp bilder på hur hönshuset blev nu när det är klart. Förutom att jag gjort hönshus så har min farfar varit här & hjälpt oss sätta in en ny dörr i källaren och även murat upp väggar på sidan av den. Kristoffer har bilat upp golveti källaren där vi ska ha tvättstugan. Där kommer sättas in golvvärme och klinker om det blir som planerat, det kommer bli så mycket roligare att tvätta än att ha det som idag. Tvättmaskin stående i pannrummet :/

Då tyckte jag det var dax för att visa lite bilder från renoveringen av vårt badrum. Som jag för övrigt är såå nöjd med, med tanke på att vi designat det själva. Detta dröm badrum hade inte varit verklighet för oss om inte min underbara pappa hjälpt oss bygga det tillsammans med farfar. Tack <3 Lägger upp bilder på samma sätt som jag gjorde när jag blogga om renoveringen av köket, med en bild och förklaring över av vad som är gjort.

Från början var badrummet ett sovrum med en dörr från vardagsrummet och en från köket. Missade tyvärr att ta kort på rummet när det var tomt utan hittade en bild på när jag målar våra röda köksluckor.
Här har vi rivit ner skivorna på väggarna. Dörren ni ser rakt fram är den som gick till vardagsrummet. Den till höger är garderobs dörren som vi har kvar (dock en annan dörr). Vi har även tagit bort allt sågspån som låg mellan golvbjälkarna.Här har vi slagit ut en ny dörr till hallen.Här har vi satt upp våtrums skyddet och börjat kakla. Golvet är gjutet med golvvärme indraget. I taket har vi satt upp reglar.I garderoben började vi lägga klinkers. Blev efter många om & men ett beiget marmor klinker 10x10.Panel i garderoben.Det var inte lätt att bestämma vad vi skulle ha för dörrar men det är ju alltid kul med ngt lite annorlunda. Det slutade med att vi köpte antika pardörrar från ett företag i vänga utanför Fristad. Var även inne på att köpa nya pardörrar men det var för dyrt. Visst dessa var INTE billiga heller, men men... :/Inifrån.Blev en ny dörr till garderoben också. Även denna från Vänga. Lister på plats & även taket går att skymta.Nya handgjorda fönstret från Almoge Snickerier i dalarna. LOVE! Dessa kommer vi sätta in i hela huset så småningom. Mini spottar över dusch & över platsen där bubbelpoolen/jacuzzin ska stå.Dörrarna efter uppfräschning sett från hallen.Sydde lite gardiner.Gardin inifrån.Takkronan på plats.

Dusch uppsatt & farfar har gjort super fina möbler.

 Efter att ha letat i en evighet hittade vi våra badrumsmöbler från duobad.Det är lite smått att fixa med än men det får vänta. Mini spottar & bubbelpool kommer en vacker dag. 

Johanna.
Lantliga Åsen

Här på Åsen i Broddarp bor jag, Johanna Blomdahl tillsammans med min fästman Kristoffer Berglund & vår älskade son Hugo. Ni kommer kunna läsa om allt mysigt som pysslas med här på Åsen. Inredning. Renovering. Familjen. Mamma ledighet. Hugo. Den känsla som inspirerar oss under vårt arbete är inslag av lantligt, ljust & mysigt, hoppas ni gillar vad ni ser & om så är fallet skulle en kommentar värma.

RSS 2.0