28 mars.

Nu har jag inte uppdaterat på några dagar. Typiskt mig. I helgen har iaf Kristoffer jobbat så jag åkte till Ikea med Evelina & inhandlade lite nödvändiga saker. Det blev ganska mycket prylar & med tanke på Evelinas hylla insåg vi att vi skulle få problem att få in allt i passaten, men det gick efter många om & men. Dessutom hade vi ju med Hugos barnvagn & Hugo med så klart.
Sedan har det inte hänt så mycket, utan jag har fixat här hemma med hönshuset så gott det går med tanke på att Hugo kräver 100% uppmärksamhet när han inte sover. Det är en del kvar på hönshuset men jag hoppas vara klar till på söndag. Eller jag SKA vara klar till på söndag då kycklingarna ska hämtas hos Sara.
Igår kom räkningen för avloppet också. Fyyyyy säger jag bJohannaara. Inte kul & inte billigt!
Idag har jag varit & handlat lite prylar till hönshuset. Foder. Vattenautomat. Foderränna & kutterspån. Idag kom också Kristoffer hem med de underbara tapeterna från Midbec som ska pryda trapphuset. Tyvärr är inte tapetsering första prio nu utan det får bli längre fram. Kanske en regning dag.

 

Johanna.

Höns.

Idag har jag & Hugo varit & hälsat på Sara Ahlberg & hennes söta lilla Amanda. Vi har fikat, tittat på deras fina hus & så klart hennes hönor ;) Sara har 5 Hedemora höns som jag förhoppningsvis ska hämta hem i veckan. Givetvis beroende på hur det går med mitt hönshus bygge.

När jag kom hem fixade jag lite i höns huset tills Kristoffer kom hem. Då fikade vi tillsammans med Johannes P & Kjell-arne. Efter det började vi fixa med den nya källardörren. Vi började gjuta en platta som tröskeln ska stå på. Igår var Kristoffer & köpte en begagnad dörr från blocket i U-hamn för 600 kr :O Billigt!

Nu på kvällen har Annica, Emelie & Johan varit här & pussat lite på Hugo.

Lite bilder på vad som ska bli hönshus där jag ska ha mina söta vänner :D

 

Här har jag börjat sätta upp väggen som ska avskilja hönshuset från resten av förrådet. Har även nu på kvällen rivit ut resten & målat lite & imorgon hoppas jag på att hinna gjuta golvet.

Bild på Hedemora höns


Johanna.

 

24 mars.

Igår var jag, Kristoffer & Hugo i Falköping & köpte nya tapeter till trapphuset. Kommer bli en fondvägg på väggen som lutar & resten blir ljust ljust grå. Me like. Har redan tapetserat en annan men inte nöjd. Bilder får ni senare. Det kommer hända mycket här på Åsen i sommar. Eller ja, det har redan börjat. Vi har redan i år hunnit fått gjort nytt avlopp & ska göra en ny ingång till källardörr som går direkt till pannrummet. Vi ska fixa tvättstuga. Fylla ut vägen. Göra ny väg runt brygghuset. Fixa ny ved. Gräva bort en mur. Byta hela taket & där får vi se hur långt vi kommer med planerna. Ja listan kan göras lång. Jag ska bygga hönshus & skaffa hönor.
Men idag är det fint väder & Kristoffer jobbar så jag funderar på att åka & hjälpa pappa med hans ved & även fortsätta pysslet med hönshuset.
Johanna.

Åsen. Köket.

I detta historiska ögonblick börjar jag mitt bloggandde. Kort fakta om vårt fantastiska hus Åsen som jag tänkt att bloggen i första hand ska handla om. 31 September 2010 stod det klart, Åsen var vår. Vi förstod att det var mycket arbete framför oss som skulle ta många år. Vi har kommit en bit på 1½ år men vi har mycketkvar att göra. Åsen ligger i den lilla byn Broddarp som ligger mellan Falköping & Herrljunga & Ulricehamn mitt ute på landet. Som alla säger när de åker till oss "-Vart är vi? Känns som vi bara åker & åker". Vi börjar från början med att lägga upp lite före & efter bilder. Vi tar ett rum i taget & jag tycker vi börjar med köket som är hjärtat av hemmet.

Tanken när vi börjde med köket var att vi skulle fräscha upp det för att sedan gör en total renovering (som säkert inte blir på 10 år :))

Före bilder. Glömde tyvärr fota innan vi började plocka ner luckorna. Hade bråttom som vanligt.


Efter. Här är jag inte riktigt färdig ännu. Det jag gjort är att jag satt upp råspont mellan bänkskivan & skåpen. Målat alla luckor i högblank vit färg, det var MÅNGA luckor vill jag lova. Bytt bänkskiva. Rivit ner tapeterna. Tagit bort plastmatten & blev otroligt glad när jag fick se vilket underbart golv det var under! Dessvärre var det spickat uppifrån på sina ställen så det gick inte att köra med en sån stor slipmaskin utan vi låg på golvet med en handslip, bärda för bräda. På den här bilden han jag prövat att olja golvet men blev inte nöjd över resultatet. Över slasken rev jag bort kaklet & satte även här råspont.Efter. På denna bilden är det klart. Jag har tapetserat med en tapet från Borås tapeters kollektion Bohéme som jag älskar. Sytt gardiner i naturfärgat linne till båda fönstren. Satt dit spottar. Nya lister. Golvet som jag inte vart nöjd med tidigare blandade golvlack & lite vit färg & blev hyfsat nöjd. Det får duga tillsvidare.

Efter. På denna vägg har vi satt igen en dörr som gick till ett sovrum som nu är badrum. På denna vägg har jag satt hel råspont. Har även byggt ut en bänkbit där skynket är.Efter. En sista helhets bild där mitt matbord syns. Det var tidigare i massiv ek, men jag har varit framme med pensel & målat med först en mahogny brun & sedan ett antal lager vit färg. Slipade sedan fram den mörka färgen där det skulle blivit en naturlig slitning. Lackade möbeln efter jag vart nöjd med slipningen.Johanna.

Lantliga Åsen

Här på Åsen i Broddarp bor jag, Johanna Blomdahl tillsammans med min fästman Kristoffer Berglund & vår älskade son Hugo. Ni kommer kunna läsa om allt mysigt som pysslas med här på Åsen. Inredning. Renovering. Familjen. Mamma ledighet. Hugo. Den känsla som inspirerar oss under vårt arbete är inslag av lantligt, ljust & mysigt, hoppas ni gillar vad ni ser & om så är fallet skulle en kommentar värma.

RSS 2.0