Midsommar i Leksand.

Vår midsommar firade vi i Leksand hos Ulf & Elisabeth och på kvällen i gropen. Johanna.

Hugo på BB

Tänkte att det vore kul att dela med mig av lite bilder från BB dagen då Hugo föddes. Allt gick bra fram till v 36 då jag fick reda på att du låg i säte och var tvungen att ta beslut på om vi skulle göra kejsarsnitt eller försöka. Efter många om & men kom vi fram till att det säkraste för både dig & mig var att göra kejsarsnitt. Var en väldig
besvikelse för mig då jag alltid drömt om att föda naturligt och helst bara med hjälp av profylaxen. Men men får 
hoppas att nästa blir naturligt. Iaf ngn dag efter att vi bestämt oss för kejsarsnitt fick vi en tid bokad. Den 9 september. Kändes väldigt konstigt att nu helt plötsligt ha ett datum, men ändå väldigt roligt att det blev tidigare än vad det först var beräknat, tidigare var det beräknat till 18 september. Dagen innan skrev vi ni oss på sjukhuset, fick info om kejsarsnittet, tog CTG-kurva, ultraljud & fick träffa operations läkaren. På fredagen den 9 september kom vi tillbaka till KSS efter ha sovit en natt hemma. Vi var på förlossningen strax efter 7.00 på morgonen, vi satt ner i väntrummet till 8.00 då vi äntligen fick ett rum. Vi fick veta att snittet blev planerat till 12.30 så vi kunde gå & fika för att vara tillbaka till 10.30. Kristoffer åt en smörgår & jag fick sitta bredvid & vara hungrig. När vi var tillbaka fick i våra sjukhuskläder, dropp & kateter. Vid 13 kom operationsläkaren in för ett sista ultraljud. 13.08 påbörjades operationen med spinalbedövning. Det var 8 personal i rummet så det var ett väldigt springande åt alla håll. Jag kände hur dom drog och höll på fast det gjorde inte ont. Efter jag rullat runt en stund låg Hugo på mitt bröst. Han vägde 3690g & var 52 cm. Vi satt & snyftade en stund medan de sydde ihop mig. Efter en timme i operationssalen åkte vi ut till förlossningen igen. Hugo ammade lite & vi fick en fin bricka med smörgås & äppeljuice. Vid 18.00 rullades vi upp till bb där vi fick ett enkelrum pga snittet. Pappa Kristoffer fick sköta alla sysslor det första dygnet då jag inte kunde resa mig. Dagen efter fick vi besök av farmor, farfar, mormor & morfar. Vi åkte hem redan söndag fm.
 
 

Vi sitter på förlossningen & väntar på rum.


Fått vårt rum & väntar, passar på att läsa lite bok.

Sjukhus kläderna på.


Hugo är här! <3

Stolt pappa!

Fin brickan :)

Mormor, morfar, farmor & farfar hälsar på.


Johanna.

Takbyte.

Vi började att byta vårt tak måndag den 11 Juni med hjälp av pappa & vi börjar riva av hela taket på framsidan vi gör klart sidorna av taket på framsidan för att senare när baksidan är klar fortsätta med fronten på framsidan. Nu i veckan bara det slutar regna så mycket ska vi börja sätta ställning och riva på baksidan. Under tiden fixar vi med tvättstugan i källaren. Farfar & pappa hjälpte till häromdagen och fixade färdigt det allra sista med avloppet. Såå skönt att det fungerar som det ska nu. Det var väldigt kort om hur det går med takbygget. Bilderna talar visar ju bättre hur det går så här kommer några. Har inte skrivit så mycket nu eftersom vi varit bortresta så tänkte blogga om det ngn dag nu.  
 

Johanna.


Birthday

Grattis till lilla syster Elin som fyller år idag! För exakt 17 år sedan fick jag världens bästa födelsedags present, en liten syster på min 6 års dag :D Ville egentligen fått en cykel men nu i efterhand kunde jag inte fått ngt finare ;) Mamma & pappa prickade in det bra!

Till ngt mindre kul. I natt ramlade lillkillen ut vår säng. Fy vad hemskt! Var ingen fara med honom men man blir ju väldigt rädd!

Idag blir det till att jobba på taket & i källaren sedan ska vi till BVC för att kolla vf Hugo kliar sig i örat. Efter det blir det en sväng till Riika för att köra lite böjträning med henne. Jobbar henne från marken med Akademisk inriktning & hon är jätte duktig!

Kan inte offe vakna snart! Jag vill ha sång & morgon present :)

Johanna

Idag kommer hon.

Kommer bli lite häst prat här på bloggen & lite bilder men ska försöka hålla det på en lagom nivå & även blogga om annat ;) Vi har ju kommit en bit på taket sedan har jag lovat fota hos mamma & pappa på deras gård till deras hemsida, tänkte dela med mig av dom bilderna här en dag. Idag kommer iaf Riika hit eller till mamma & pappa på haragården där hon ska stå. Har längtar väldigt mycket & hoppas jag ska få iordning på henne. Hon har ju stått i två år så har tänkt starta om från början med lite inriktning på den akademiska biten.

Bild är på hennes pappa Roderik & Ramiro z som hon har i tredje led på pappas sida & fjärde på mammas:


Den enes skräp är den andres skatt.

Jag har hittat lite skatter här på gården, iaf som jag ser det. Många skulle säkert se det som skräp. Jag tycker det är så sjukt fint att ha ett ljust rum med ngn enstaka detalj här & var i lite olika "material". Något gammalt, något rostigt, något i föråldrat trä, något i betong. Love it ;) Vi har iaf hittat lite små fynd här på gården. Tänkte visa er några av dom.

En gammal radio hittade Kristoffer på vinden. Såå fin! Synd bara att "rattarna" fattas.Hittade ett gammalt skolatlas & en tablett burk som vi hittade på vinden.Gamla registrerings skyltar hittade jag ute i en jord hög :) Johanna.

Tutorial spegel.

Fy på mig att jag inte bloggat tidigare men ni anar inte hur mycket som har hänt, iaf i mina ögon sett! Jag drar det lite fort sedan får jag berätta lite mer i senare inlägg. Vi började ju byta tak i måndags med pappas hjälp och har nu på Onsdag morgon börjat sätta på råspont på den översta delen av taket på framsidan. I Lördags var jag på besök på Torpa gård utanför Floby, där jag tidigare ridit & bott, var så länge sedan jag träffade dom. Vi gick till hästhagen och där står min lilla Riika som jag alltid velat ha men aldrig ens haft råd att tänka tanken. Hon var tidigare hos Johan Lundh men Krisitna köpte tillbaka henne då hon blev halt efter att han haft henne ett halvår. Hon är uppfödd av Krisitna på Torpa gård & är efter Roderik, hon är en såååå fin hopphäst & håller alla tummarna att hon ska hålla. Men eftersom hon inte blivit riden på två år kommer jag sätta igång henne väldigt lugnt! Jag kommer ha henne på lån i två månader för att sedan förhoppningsvis köpa henne till ett bra pris. Åhh är så lycklig! Var inte tanken att jag skulle köpa häst på några år men vad gör man när man är en inbiten hästmänniska & får köpa sin dröm häst!

Iaf nu börjar vi med tutorialen som jag lovat er på spegeln jag satt i hallen:

Här är bilder på hur den såg ut tidigare, här är den ändå målad en gång efterso den från allra första början var guld.
Detta var vad jag använde mig av.
Från vänster: en strumpa, en pensel el svamp till vaxet, Annie Sloan Soft wax clear & dark wax, Annie sloan chalk paint White linnen.Jag började med att torka av den & målade den sedan några varv med Annie Sloans shalk paint White linnen. 
När allt var målat så vaxade jag först med clear waxet & direkt efter på med dark waxet, jag valde att bara mörk vaxa alla detaljer på spegeln.

På bilden har jag gnidit in rejält med mörk vax så det verklilgen kommer in i "hålrummen".Direkt efter torkar jag av med strumpan, vill man ha bort mer än jag ville tar man lite clear vax på trasan samtidigt som man torkar bort vaxet.

På bilden har jag i stort sett torkat av så mycket som jag ville ha bort.Så här blev den som färdig.Johanna.
Borås Djurpark.

På Lördagen den 9 Juni, Hugos 9 månaders dag var vi på Borås Djurpark med Anna-Sara, Marcus & deras son Joel & tittade på alla roliga djur. Hugo tyckte det var väldigt kul & tittade (läs stirrade) på alla djuren som han såg! På kvällen grillade vi hos mamma & pappa & Kristoffer hjälpte pappa strö alla brädor vi sågat upp.Johanna.

Nationaldagen.

Igår var jag, Hugo & lilla syster Elin spenderat förmiddagen/middagen i Jönköping på Ikea & A6. Köpte grindar att sätta vid trapporna då lilltrollet blivit expert på att klättra. Köpte mig en midsommar klänning till & två par leggins. Vi åt lunch på SOYA & åkte sedan hem. Väl hemma kommer mormor & morfar på fika & vi åker till Broddarpsgården där det anordnas nationaldags firande. Vi går tips promenad & fikar där. Nu är det dax att gå upp eftersom jag ska såga ännu mer virke med Henrik idag. Puuh i Tisdags höll vi på hela dagen. Bra träning!

Bild på sågningen & klänningen jag köpte :)

Hallen.

Tänkte att det var dax att visa lite bilder på hallen, är ju trots allt det första man ser när man kliver in i huset. Bestämde mig för att måla spegeln som jag visade häromdagen & tog lite bilder under tiden, tänkte nämligen ladda upp en tutorial på hur jag gjorde en dag i veckan. Så ni som är intresserade kan ju hålla ögonen öppna ;) Spegeln hamnade inte på den väggen jag från början hade tänkt utan blev att jag flyttade om lite hejvilt. 

Före bilder, lite svårt att se då jag inte tog så mycket bilder före :/ Men rakt fram var det en vägg med en lite toa innanför som vi tagit bort. Vi har tagit bort väggar & satt upp nya. Men hjälp av lilla pappa. Vi har lagt samma marmor golv som i badrumet & på väggarna fick det bli pärlspont. Pardörrarna som leder in till badrummet har ni kanske sett tidigare på bild.
Mycket jobb senare blev det så här. Dock inte riktigt färdigt än. Visst blev spegeln bra! Är såå nöjd!
Johanna 
Love to you <3


Spegel i hallen?

Sitter här & funderar på hur jag ska göra... Har en spegel som sitter i det rummet som vi ska ha glasverandan. Där sitter den om du frågar mig till ingen nytta. Den var tidigare guld men jag tyckte inte det var fint så målade den grå. Har nu ev planer på att måla den vit & ha den i hallen precis när man kommer in. Vi har nämligen ett elskåp i den väggen som jag inte tycker är jätte vackert. 

Vad tycker ni?
Ska jag ha den på den väggen? Ska den vara vit eller grå? 

Johanna.

Loppis fynd i Od.

Jag, Hugo & Elin har varit i Od på loppisen vid fotbollsplan. Var jätte mycket folk där så hade inte riktigt ork att kolla jätte noga men hittade iaf några tavelrammar som jag är riktigt nöjd med. Älskar att ha väldigt ljusa rum med rustika detaljer som ex gammalt trä eller betong. Kostade 1 kr st :) Elin köpte spets gardiner som kommer passa så bra i deras hus!
Denna ser nästan lite guldig ut, men det är den inte. Den är beige. :)Denna bild tänkte jag ha i Hugos rum när vi gjort iordning det. Vet dock inte om jag vill ha ramen.Johanna.
Hugo under björken.

Under de varma dagarna går det knappt vara inne i vårt hus. Blir då att jag & Hugo sitter under de 4 björkarna som står i vår trädgård. Är väldigt svalkande & skönt att sitta där. I den värsta värmen tar jag ibland av Hugo blöjan för det skulle iaf jag tycka vara skönt att lufta lite. Kan ju dock inte med att göra det själv :P Hahaha! Iaf så blir han super glad när jag gör det. 

Johanna <3

Valp mys på Haragården.

Igår var jag, Hugo, Elin & Ossian ute på vår tidiga morgon promenad. Efter middag åkte vi till mina föräldrars gård - haragården i Alboga & kickade på deras bitiga men sjukt söta valpar. Hugo hade sin gnäll period så jag fick inte till många kort på honom. Men Ossian var glad. Jag insåg ännu en gång när jag var där att jag inte vill ha hund. DOM BITS! Hahaha, kan ju bero på att dom bara är 7 veckor :) Vill ni kolla in mamma & pappas gård lite närmre så kan ni gå in på www.haragarden.se . Där kan ni läsa om allt från sömnad, valpar till snickeri & stuguthyrning.

Johanna.

Betong krukor

Jag har länge funderat på att gjuta egna krukor men det kan tyvärr aldrig blivit av :/ Kommer kanske inte heller bli det på ett tag framöver men tänkte att någon av er kanske var lite sugna. Är sjukt snyggt, enkelt & billigt!

Till krukgjutning behöver man två plastkrukor (eller andra släta plastkärl) i olika storlekar med ungefär 4 cm skillnad i diameter, och finbetong som finns i säckar om 25 kg på byggmarknaden.
Principen är enkel; man sätter en liten plastkruka i en större och häller betong i mellanrummet.
För att få ett dråneringshål i krukan tejpar man fast en halv vinkork i botten på den stora formen. När betongkrukan är färdig slår man ut korken.
Ös upp några liter av den torra betongen i hinken. Undvik att andas in röken från betongpulvret. Tillsätt lite vatten i taget och rör om med spade eller murslev. Den färdiga blandningen ska vara som en tjock, blöt, trögflytande gröt. Den ska gå att forma till en boll i handen men bollen ska flyta ut lite om man skakar den. Blir betongen för blöt är det bara att blanda i mer pulver.
Häll ca 2 cm betong i botten på den större formen, eller så mycket att det når upp till korkbitens överkant.
Fyll den lilla formen med sand eller småsten så att den står stadigt. Tejpa över hålen i botten om du använder en plastkruka till form, så tränger inte betongen upp och fastnar.
Placera den mitt i den större formen, ovanpå betongbottnen. Häll betong i mellanrummet mellan formarna men fyll inte riktigt ända upp, då kan det bli svårt att få ut krukan. Skaka lite på formen så att eventuella luftbubblor åker upp till ytan. Lägg eventuellt något tungt ovanpå den lilla formen så att den inte flyter upp.
Efter ett dygn kan man börja lossa på formarna. Vänd upp och ner på formen, häll ut sanden och dra loss den lilla formen. Skaka försiktigt ut betongkrukan ur den större.
Vill formen inte släppa får man helt enkelt ha sönder den. Klipp eller skär ett hack och bräck bort den i bitar.
Här är en bra instruktion på hur man gör:

Till krukgjutning behöver man två plastkrukor (eller andra släta plastkärl) i olika storlekar med ungefär 4 cm skillnad i diameter, och finbetong som finns i säckar om 25 kg på byggmarknaden.
Principen är enkel; man sätter en liten plastkruka i en större och häller betong i mellanrummet.
För att få ett dräneringshål i krukan tejpar man fast en halv vinkork i botten på den stora formen. När betongkrukan är färdig slår man ut korken.
Ös upp några liter av den torra betongen i hinken. Undvik att andas in röken från betongpulvret. Tillsätt lite vatten i taget och rör om med spade eller murslev. Den färdiga blandningen ska vara som en tjock, blöt, trögflytande gröt. Den ska gå att forma till en boll i handen men bollen ska flyta ut lite om man skakar den. Blir betongen för blöt är det bara att blanda i mer pulver.
Häll ca 2 cm betong i botten på den större formen, eller så mycket att det når upp till korkbitens överkant.
Fyll den lilla formen med sand eller småsten så att den står stadigt. Tejpa över hålen i botten om du använder en plastkruka till form, så tränger inte betongen upp och fastnar.
Placera den mitt i den större formen, ovanpå betongbottnen. Häll betong i mellanrummet mellan formarna men fyll inte riktigt ända upp, då kan det bli svårt att få ut krukan. Skaka lite på formen så att eventuella luftbubblor åker upp till ytan. Lägg eventuellt något tungt ovanpå den lilla formen så att den inte flyter upp.
Efter ett dygn kan man börja lossa på formarna. Vänd upp och ner på formen, häll ut sanden och dra loss den lilla formen. Skaka försiktigt ut betongkrukan ur den större.
Vill formen inte släppa får man helt enkelt ha sönder den. Klipp eller skär ett hack och bräck bort den i bitar.

Ska du göra stora krukor kan det vara bra att sticka i lite armering så den inte spricker.Får lägga upp bilder när jag hunnit med detta!
Gissar att det kommer bli mycket uppdatering på tak snart :)
Lycka till!

Johanna.

Lantliga Åsen

Här på Åsen i Broddarp bor jag, Johanna Blomdahl tillsammans med min fästman Kristoffer Berglund & vår älskade son Hugo. Ni kommer kunna läsa om allt mysigt som pysslas med här på Åsen. Inredning. Renovering. Familjen. Mamma ledighet. Hugo. Den känsla som inspirerar oss under vårt arbete är inslag av lantligt, ljust & mysigt, hoppas ni gillar vad ni ser & om så är fallet skulle en kommentar värma.

RSS 2.0